Oferujemy smaczne dania, które zadowolą nawet najbardziej wybredne podniebienie. Potrawy przygotowuje wykwalifikowana kadra kucharzy, jedynie ze świeżych, naturalnych i zdrowych składników. Dania serwowane w naszej restauracji pochodzą z jadłospisu kuchni domowo-regionalnej. Polecamy pieczeń z żubra, babkę, placki ziemniaczane, jak również tradycyjny kotlet schabowy. W naszej ofercie mamy także pyszne desery - regionalne ciasto "Marcinek", ciasta własnego wypieku, desery lodowe. Na upalne dni polecamy gaszący pragnienie litewski oraz białoruski kwas chlebowy.

Menu śniadaniowe ( godzina 8:00-11.00 )

Zestaw 1 

Jajecznica z 2 jaj na maśle

Zestaw 2

Kiełbasa smażona z cebulką

Zestaw 3

Naleśnik z twarogiem

 

Do każdego zestawu dołączone są dodatki w postaci:

Wędlina, warzywa, ser żółty, twaróg, jajko na twardo, masło, pieczywo

W cenie zestawu kawa, herbata lub sok do wyboru

 

Menu 

Przekąski

Śledź z cebulką w oleju

masło, koszyczek pieczywa /120g/20g/100g

Rolowana słonina w puszczańskich ziołach z cebulą

i czosnkiem, koszyczek pieczywa 120g/20g/100g

Smalec z jabłkiem i cebulką
ogórek kiszony, koszyczek pieczywa /150g/60g/100g

Pasztet z dziczyzny podany z żurawiną

koszyczek pieczywa, masło120g/100g/20g

Carpaccio z dzika, sos balsamico, parmezan

koszyczek pieczywa 100g/50g/100g

 

Sałatki

Sałatka ze szpinakiem

( szpinak, ser feta, żurawina, orzechy, migdały, sos balsamico )

Bukiet sałat z wędzonym łososiem i sosem musztardowo-miodowym

( mix sałat, łosoś, czerwona cebula, papryka, kapary, oliwki ) 



Zupy

Rosół drobiowy z makaronem /350ml
Solianka /350ml
 
Krem z czosnku niedźwiedziego /350ml

Chłodnik /350ml



Dania z dziczyzny

Pierogi z dziczyzną i okrasą /7szt.

Pierogi z mięsem żubra /7szt.

Pulpety z jelenia z czosnkiem niedźwiedzim

w sosie jałowcowym na risotto borowikowym i surówką /150g/130g/120g

Gulasz z sarny podany z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym /200g/120g/120g

Sztuka mięsa z jelenia w sosie żurawinowym

podana z ziemniakami i surówką /150g/150g/120g

Sztuka mięsa z żubra w sosie myśliwskim

podana z kopytkami i surówką /150g/150g/120g

 

 Dania główne

Pierogi ruskie z okrasą /7szt
Babka ziemniaczana z sosem czosnkowym 300g/50g

Pielmieni w sosie śmietanowo-octowym 12szt.

Grillowana pierś z kurczaka podana z frytkami i surówką

150g/150g/120g

Filet z kurczaka w panierce

podany z frytkami i surówką /120g/150g/120g
Żeberka marynowane w ciemnym piwie
podane z ziemniakami i kapustą zasmażaną 250g/150g/100g
Kotlet schobowy
podany z ziemniaki i surówką /120g/150g/120g
Placki ziemniaczane 4szt.
Naleśniki ze szpinakiem oprószone serem korycińskim 2szt.

 

 

Dania rybne

Dorsz w cieście piwnym

podany z ziemniakami i surówką 150g/150g/120g

Sandacz sauté 

podany z ziemniakami i warzywami z wody 120g/150g/100g

 

Dania na słodko

Ciasto regionalne "Marcinek" /120g
Ciasto regionalne "Sękacz" /100g
Naleśnik z serem polany musem owocowym /1szt.