Oferujemy smaczne dania, które zadowolą nawet najbardziej wybredne podniebienie. Potrawy przygotowuje wykwalifikowana kadra kucharzy, jedynie ze świeżych, naturalnych i zdrowych składników. Dania serwowane w naszej restauracji pochodzą z jadłospisu kuchni domowo-regionalnej. Polecamy pieczeń z żubra, babkę, placki ziemniaczane, jak również tradycyjny kotlet schabowy. W naszej ofercie mamy także pyszne desery - regionalne ciasto "Marcinek", ciasta własnego wypieku, desery lodowe. Na upalne dni polecamy gaszący pragnienie litewski oraz białoruski kwas chlebowy.

Menu śniadaniowe ( godzina 8:00-11.00 ) Cena zestawu 20,00 PLN/os.

Zestaw 1 / Set 1

Jajecznica z 2 jaj na maśle

Two scrambled eggs fried on butter

Zestaw 2 / Set 2

Kiełbasa smażona z cebulką

Fried sausages with onions

Zestaw 3 / Set 3

Naleśnik z twarogiem

Pancakes with cottage cheese

 

Do każdego zestawu dołączone są dodatki w postaci:

Wędlina, warzywa, ser żółty, twaróg, jajko na twardo, masło, pieczywo

Smoked cold meat, Hard cheese, Bread, Butter, Vegetables, Cottage cheese, Hard-boiled egg

W cenie zestawu kawa, herbata lub sok do wyboru

Życzymy Smacznego! / Enjoy your meal!

 

Menu 

 

Zupy / Soups

Rosół drobiowy z makaronem /320ml

Chicken broth with noodels
Solianka /320ml

Russian style Solianka soup

Zupa opieńkowa /320ml

Mushroom soup

Zupa gulaszowa z dzika z leśnymi grzybami /320ml

Wild boar goulash soup with wild mushrooms

Chłodnik litewski /320ml

 

Dania gorące z dziczyzny / Veniso dishes

Pierogi z dziczyzną i okrasą /7szt.

Dumplings with game served with cracklings

Pierogi z mięsem żubra i okrasą /7szt.

Dumplings with bison meat seved with crackings

Stek siekany z dzika w bułce z warzywami i sosem z czosnku /400g

Wild boar groundsteak, served in a roll with vegetables and ramson sauce

Sztuka mięsa z jelenia w sosie żurawinowym podana z kluskami śląskimi i surówką /150g/150g/120g

Deer roast in cranberry sauce served with noodles and salads

Sztuka mięsa z żubra w sosie myśliwskim podana z kopytkami i surówką /150g/150g/120g

Bison roast in hunter`s sauce served with potato dumplings and salads

 

Dania gorące / Main courses

Pierogi ruskie z okrasą z cebuli /7szt.

Dumplings stuffed with cottage cheese and potatoes

Babka ziemniaczana z sosem czosnkowym /300g/100ml

Patato cake with meat seved and sauce bear garlic

Pielmieni w sosie śmietanowo-octowym 15szt.

Pielmieni in cream-vinegar sauce

Pierś z kurczaka z grilla z frytkami i surówką150g/200g/120g

Filet z kurczaka w panierce

podany z frytkami i surówką /120g/200g/120g

Breaded chicen fillet served with french friesand salad 

Żeberka marynowane w ciemnym piwie

podane z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną /300g/150g/100g

Pork ribs pickled in brown beer served with baked potatoes and fried cabbage

Tradycyjny schabowy z ziemniakami z wody i surówką /200g/150g/120g

podany z ziemniaki i surówką /120g/150g/120g

Pork chop with potatoes and salad

Placki ziemniaczane z sosem borowikowym /4szt. /100ml.

Potato panckes with muschroom sauce

Naleśniki ze szpinakiem oprószone serem korycińskim /2szt.

Pancakes with spinach, Korycin cheese

Noga z kaczki podana z gnocchi buraczanym /2szt./200g


Dania rybne / Fish

Sandacz sauté podany z ziemniakami z wody i surówką /150g/150g/120g

Fish Pike perch saute served with potatoes and boiled vegetables 

 

Desery / Desserts

Ciasto regionalne "Marcinek" /150g

Marcinek- a regional cake

Ciasto regionalne "Sękacz" /100g

Sękacz- a regional cake

Naleśnik z serem podane z musem owocowym /2szt.

Crepe filled with cottage cheese sand served with fruit -mousse

Deser Crumble - jabłka z jałowcem i cynamonem pod kruszonką /250g

Crumble dessert - apples with juniper and cinnamon, served in crumble coat